DR. FEJES KRISZTINA háziorvos hivatalos oldala / medical doctor`s official website

A Bach-eszenciával történő kezelésről

 

Kineziológiai oldások során nagyon hatékonyan egészíti ki a kezelést a Bach-virágterápia alkalmazása. A kineziológus az elfojtott érzéseknek megfelelő keveréket állít elő a páciens számára, és ezt pár hét alatt elfogyasztva a gond lelki háttere teljesen kitisztul.

Az izomteszt sokkal alkalmasabb az eszenciák pontos összetételének megállapítására, mit a tapasztalati alapon történő kiválasztás.

A Bach-virágeszenciák feltalálása Dr. Edward Bach angol orvos nevéhez fűződik. Friss növényekből, fákból, azok virágaiból állította elő és kezdte alkalmazni őket az 1930-as években. 39 eredeti eszencia létezik. A szakember ezekből tesztel ki egy összetételt, speciálisan mindenkinek saját részére, a probléma megoldáshoz legjobb összetételben. Ha két embernél hasonló betegséget tapasztalunk, akkor sem biztos, hogy azonos lelki háttér van ezek mögött, tehát a pontos fajtát és dózist a cseppekből mindenkinek egyénileg, más-más összetételben kell összeállítani.

A Bach-eszencia homeopátiás szerekhez hasonlóan fejti ki hatását. Finom rezgéseket alkalmaz a lelki problémák megoldására. Testi tünetek gyógyítására is kiválóan alkalmas, azokat szintén a lelki hátterük felől közelíti meg. Mellékhatásokkal egyáltalán nem rendelkezik, ha valaki a szedése során bármilyen tünetet tapasztal magán, az a szer „tisztító” hatásának következménye. Ez olyan, mintha egy „böjtkúrát” alkalmaznánk a lelki vagy testi probléma eltávolítására.

A gyógyszeres kezelés során, a hagyományos gyógyászatban megszoktuk, hogy ahogy a szert elkezdjük szedni, biztos azonnal jobban leszünk. A homeopátiánál ez másképp van. Itt nem a testi tünetek kezelése a fő cél, mint a gyógyszerek esetében, hanem a lelki háttér megoldása.

Éppen ezért minden homeopátiás szer alkalmazása során előfordulhat a tünetek átmeneti felerősödése. Ez annak köszönhető, hogy a szer mintegy „kipucolja” a bajt a szervezetből, a negatív rezgést pozitívvá alakítja át. Szobát sem tudunk úgy kitakarítani, hogy a piszokkal ne találkoznánk. Sok esetben a szedés során semmilyen kellemetlen érzés sem jelentkezik, és a csepp pozitív hatásai azonnal érvényesülnek. Néha fordulhat elő a tünetek átmeneti felerősödése, esetleg álmok megjelenése. Ez mind jó jel, arra utal, hogy az eszencia erőteljesen „hat”. Megijedni nem szabad, ez az eszencia hatása, addig „pucol”, amíg van mit. Az eszenciát minden esetben az előírás szerint kell alkalmazni, és tartalmát az utolsó cseppig elfogyasztani. Félbehagyva azt úgy járunk, mint az egyszeri sebész, aki megijedvén a betege hasában látottaktól, műtét helyett elmenekül. Ha valaki olyan tünetet tapasztal, amelyet nem ért, akkor az eszenciát elkészítő gyógyítóhoz forduljon. Biztosak lehetünk abban, hogy az eszencia elfogyasztása után, de sok esetben már a szedése alatt is már sokkal jobban fogjuk érezni magunkat. Tudni kell, hogy a szer beszedésével olyan lelki vagy testi problémától szabadulunk meg, amelyet más módon nehezen vagy alig sikerült volna.

Egy adag eszenciával legtöbbször egy probléma megoldható, bonyolultabb eseteknél azonban több kineziológiai oldás és több adag csepp is szükségessé válhat. Ez soha nem a gyógyítótól függ, hanem attól, hogy a páciens tudatalattija mennyit enged a problémákból egyszerre megoldani. Ha túl sok érzelem szabadulna fel a tudatalattiból egyszerre, az nem lenne előnyös.

Az eszencia végleges hatása akkor várható, ha teljesen elfogyott. Addig is lényeges, hogy az előírt adagban és módon szedjük, mert úgy a legelőnyösebb.

vissza

Megközelíthetőség

2023. augusztus 21-től rendelőnk címe:

1131 Budapest, Göncöl utca 28-30.

Megközelíthetőség (a rendelő bejárata a park, illetve a Bárka utca felől van):

105-ös, 120-as, 210-es autóbusz: Cziffra György park megálló

Háziorvosi rendelő térkép