Megközelíthetőség

2023. augusztus 21-től rendelőnk címe:

1131 Budapest, Göncöl utca 28-30.

Megközelíthetőség (a rendelő bejárata a park, illetve a Bárka utca felől van):

105-ös, 120-as, 210-es autóbusz: Cziffra György park megálló

Háziorvosi rendelő térkép

Mi és magzataink

 

A magzat mindent tud, hall, érez, és ami a legfontosabb, rögzít a magzati élet során. Ezt a gondolatot nem győzöm eléggé hangsúlyozni.

Ahogy szokták mondani, egy nő két dologért képes mindenre. Azért hogy legyen gyermeke, és azért hogy ne legyen. Tegyük fel, hogy a jobbik eset történik, és már alig várjuk, hogy terhességi tesztünk pozitív legyen. Próbálunk mindent megtenni fejlődő magzatunk értelmében, és persze "mindegy" hogy milyen nemű, csak egészséges legyen. De az lesz-e teljes mértékben? Tudjuk-e, hogy a sok összefoglalt, előírt stb. dolog mellett mire kellene még jobban odafigyelnünk? Sajnos a könyvek többsége, lévén nem spirituális szerzők művei, főképp a testre vonatkozó javaslatokkal foglalkoznak. Együk ezt, hízzunk csak annyit, mérjük, vizsgáltassuk meg ezt meg amazt ekkor meg akkor. Vegyünk részt ilyen meg olyan terhelésen, és még folytathatnám. A lelki problémákról sajnos kevés szó esik, pedig majdnem azt merném mondani, hogy ezzel tudnánk támogatni leginkább magzatunk egészséges fejlődését. Kineziológusok, pszichiáterek a megmondhatói annak, hogy bizonyos lelki gondok megoldásához sok esetben a fogantatásig kell visszamenni (esetleg még tovább hátrafelé, de most nem erről szeretnék írni). A magzat ugyanis már a fogantatás pillanatától érzékel, és rögzít mindent, ami körülötte történik. Igaz, ilyenkor még csak sejt szintjén, de a vizsgálatok szerint az anya, a környezet minden hangulatát, érzését elraktározza. A lélek, egyes spirituális tanítások szerint a harmadik-negyedik hónap körül foglalja el helyét a fejlődő testben, tehát körülbelül akkor, amikor már nem szabad művi terhesség-megszakítást végezni. Tudnunk kell, hogy a lélek ki van fejlődve (!!!), csak a test fejlődik. 

A magzat tehát tudatos tudattal nem, de pontosan olyan lélekkel rendelkezik, mint mi. Tény, hogy szavakkal nem tudja kifejezni magát, sőt még születése után pár évvel sem, de attól mindent érzékel, tud, és ami még fontosabb, hogy rögzít. Tudat alatt rögzít mindent. Tudja, hogy várt gyermek-e, tudja hogy fiúnak vagy lánynak várják. A ma ultrahangos vizsgálatokkal teli világában kisebb az esélye annak, hogy nem tudjuk, milyen nemű gyermekünk születik. De régebben ebből esetleg egész életre szóló problémák adódhattak. Az elvileg ártalmatlan ultrahangos vizsgálat tényleg pótolhatatlan emlékeket és információkat hordoz magában, de vajon mit "érez" ebből magzatunk? Tisztában kell lennünk azzal, hogy nem egy "testtel" állunk kapcsolatban, hanem egy érző élőlénnyel, akinek nem mindegy, hogy mit beszélnek a környezetében, hogy ijesztgetik-e különféle vizsgálatokkal. "Megbeszéljük-e" vele, hogy ne féljen, mert ez az ő érdekében történik? És mondjuk-e csecsemőnknek, hogy azt a "szurit" az ő érdekében kapja, nem csak a mama hagyja, hogy bántsák? Ezek fontos kérdések! Nagyon lényeges például bizonyos kor fölött a kromoszóma vizsgálat, hogy a rendellenességek kiszűrhetők legyenek. De nem lehetne ezt esetleg izomteszttel elvégezni? A magzatvíz vétele során nem érezheti-e azt a magzat, hogy az élete van veszélyben? A rossz családi környezet, a gyermek nem akarása nem okozhat esetleg gyermekkori betegségeket vagy cukorbetegséget a szeretet hiánya miatt? Ezeken érdemes gondolkozni. Mondhatjuk persze azt, hogy a lélek születése előtt felvállalta a sorsát. De attól még nem kellene megtennünk minden tőlünk telhetőt, hogy ezt a sorsot könnyebbé tegyük? A lét alapja a biztonság. Sajnos a ma széthulló családjaiban pontosan ez hiányzik. A gyermekek "talaj nélkül" nőnek fel, és ez egész életükre, az egész generációra rányomhatja a bélyegét. A túlzás semmiből sem jó. Törekednünk kell a magzat és később a gyermek biztonságot nyújtó, egészséges fejlődést biztosító körülményeire. De ehhez a lelki hátteret is szükséges tudnunk. Örömömre szolgál, hogy végül olyan könyvet ajánlhatok, amely a maga nevében hiánypótló az irodalomban. SZÉCSI MÁRCZ ARI: GONDOLATTÓL A SZÜLÉSIG című könyve végre olyan mű, ami a gyermekvállalás szépségeit nem anyagi szinten közelíti meg. A kiváló természetgyógyász, kineziológus és asztrológus írónő a hagyományos kínai orvoslás alapján közelíti meg a gyermekvállalás felelősségét, életmód és táplálkozási tanácsokat ad a fogamzás előtti, a szülés közeli és utáni időszakokra. Érdemes mindenkinek elolvasnia, mert meggyőződésem, hogy sok gyermek életét könnyíthetjük meg ezen információk birtokában.

vissza