Megközelíthetőség

2023. augusztus 21-től rendelőnk címe:

1131 Budapest, Göncöl utca 28-30.

Megközelíthetőség (a rendelő bejárata a park, illetve a Bárka utca felől van):

105-ös, 120-as, 210-es autóbusz: Cziffra György park megálló

Háziorvosi rendelő térkép

Az asztrológia, mint kiváló "lélek-diagnosztikai" módszer

 

A horoszkóp egy pillanat képe az égbolton. Annak a pillanatnak a képe, amikor megszületvén a Föld nevű bolygóra, az első lélegzetet vettük.

Természetesen nem csak az embernek van születési horoszkópja, hanem bárminek lehet. Például egy esemény, egy irat aláírása, egy alapító oklevél, egy növény ültetése, egy állat világra jöttének időpontja stb. nagyban befolyásolja, hogy az adott élőlény vagy dolog milyen sorsra van ítélve ezen a bolygón. A horoszkóp a Földről nézve értendő;, a bolygók, asztrológiai házak (rezgő; energiamezők a világűrben, amelyek életterületeket szimbolizálnak) és ezek kapcsolati rendszerét, a fényszögeket foglalja magában. A születési horoszkóp, az un. radix horoszkóp állandó az élet folyamán, életünk végéig elkísér minket, és a többi bolygó hatása, amelyek az égbolton elmozdulnak, mindig a radix képlet függvényében értendők. Így egy elég bonyolult, de mégis gyakorlattal áttekinthető rendszer jön létre, amely a lelki- és testi betegségek okainak kiderítésében remekül használható. Nem véletlenül születünk meg egy adott képlettel, egy adott horoszkóppal. Lelkünk már születésünk előtt készít egy tervet, hogy jelen életében milyen feladatokat szeretne megoldani, és akkor születik meg, amikor a terv végrehajtásához szükséges energiák rendelkezésre állnak. A bolygók a bennünk lévő elveket szimbolizálják, a házak azokat az életterületeket, amelyekben ezeket az elveket érvényesíteni szeretnénk. Senki se tévesszenek meg azok az összefoglalók, melyek arról szólnak, hogy az adott jegyben aktuálisan születetteket ma például milyen hatások fogják érni. Ezek nem vonatkozhatnak mindenkire, általánosságban értendők, és ha olvasásuk közben a találati arány alacsony maradna, akkor kezeljük érdekes olvasmányként. Egy pontosan felállított horoszkóp igen sok adatot, aspektust, tényezőt vesz figyelembe, és általánosságban nem magyarázható. Ha valaki meg szeretné érteni saját reakciót a dolgokra, ha meg szeretné ismerni önmagát, akkor személyre szabott elemzésre van szüksége. Az önmagunk megismerése természetesen tudat alatti szinten értendő, hiszen tudatosan a világból mindössze csak 1-2 %-ot érzékelünk. Ha viszont tisztában vagyunk érzéseink, gondolataink okával, esetleg betegségünk lelki hátterével-ami a képletből kiolvasható-, akkor máris egy jelentős lépést tettünk gondjaink megoldásához. Amíg ezzel nem vagyunk tisztában, addig csak tapogatózunk, nem értjük, miért történnek velünk a különböző események, miért betegszünk meg stb. Természetesen a bolygók szimbolizálta lelki tartalmak azokra is vonatkoznak, akik nem hisznek az asztrológiában. Lehet, hogy ők egy következő életükben kapják meg a lehetőséget, hogy a "kulisszák mögé", saját lelki életükbe belássanak. Mindenki az Univerzum egyenrangú gyermeke, de nem minden lény van azonos fejlettségi szinten. Ez alatt természetesen nem az iskolai végzettséget értem, hiszen egy alacsony iskolai végzettségű is állhat spirituálisan magas szinten.

A képletből tehát kiolvashatók a betegségek, a gyenge pontok, a megoldani való feladatok. A betegség ha megjelenik, az arra utal, hogy valamit rosszul csináltunk, nem ismertünk fel. De tudni kell, hogy mindennapi világunkban, meditáció, asztrológia, vagy egyéb lelki szintű diagnosztikai módszer nélkül csak sötétben tapogatózunk. A testi szintű diagnosztikus módszerek egyre fejlődnek, kiváló szakemberek egyre fejlettebb módszerekkel dolgoznak, de csak azt tudják diagnosztizálni, amit tudatalattink aktuálisan "legyártott", hogy a lelki problémára felhívja a figyelmünket. Ha az így létrejött diagnózis hatására betegségünk meggyógyul, akkor szerencsénk van, mivel a testen keresztül is lehet a lélekre hatni. Ha azonban a probléma gyökeréig nem jutottunk el, akkor a betegség újra megismétlődhet. Tudni kell, hogy a horoszkóp egy lelki összességet szimbolizál, azokat a hatásokat, amelyeket életeken keresztül gyűjtöttünk össze. Nem kizárt, hogy egy betegség háttere egy korábbi életből jött át, onnan hozta magával a lélek, és jelen életben fog megjelenni, hogy egy korábbi problémára rányissa a szemünket. Ha nem oldjuk meg, visszük tovább életről életre, amíg végül megoldjuk. De miért ne oldanánk meg most, ha olyan sok van, és ha most legalább tudjuk a megoldás módját? Egy asztrológiai konstelláció, bolygóállás több dolgot, betegséget, feladatot vethet fel. Egy betegségnek sem biztos, hogy egy lelki oka van, mint ahogy több rossz érzés együttesen is okozhatja. Értsük meg, a dolgok lelki szinten működnek, éber tudatos állapotunkban ennek mindössze az előbb említett 1-2 %-át érzékeljük. Bármilyen fájdalmas és küzdelmekkel teli is az életünk, tudnunk kell, hogy mi vállaltuk. Kiugrani belőle nem lehet, mint ahogy a horoszkópunkból sem, se fel, se le, se semerre. Kiemelkedni viszont igen, és ennek útja az önmegismeréssel kezdődik. Megváltozni tudatosan nem lehet. Csak tudat alatt, kitartó munkával. Ehhez lehet segítség az asztrológus. Nem az a dolga, hogy szépeket, bölcseket mondjon, hanem hogy igazat, mert akkor segít. És mutassa a kiutat javaslataival. Neheztelnünk nem lehet. Se rá, se másokra, mert tényleg mi vállaltuk, még akkor is, ha már nem emlékszünk semmire ebből.

vissza