Megközelíthetőség

2023. augusztus 21-től rendelőnk címe:

1131 Budapest, Göncöl utca 28-30.

Megközelíthetőség (a rendelő bejárata a park, illetve a Bárka utca felől van):

105-ös, 120-as, 210-es autóbusz: Cziffra György park megálló

Háziorvosi rendelő térkép

Tegyük helyére az asztrológiát

 

Az asztrológia ősi tudomány. Tudomány, pontosan olyan, mint a matematika, a csillagászat, vagy a többi. Már az ősember is az eget bámulta, onnan várta a gondjai megoldását.

Az ókorban neves papok, csillagászok, tudósok, orvosok, tehát tanult emberek foglalkoztak vele. Mára sajnos a szórakoztató ipar is birtokba vette, ezzel degradálva ősi, korábban titkos tanként őrzött komolyságát.
 A horoszkóp az ég képe a születés pillanatában, egy alapítás, egy aláírás pillanatában. Magában foglalja annak a pillanatnak az összes minőségét, energiáját, amellyel az adott születés, esemény is rendelkezik. Ez egyfajta szimbolikus minta, ahogy Hermész smaragd-tábláján olvasható: „Amint fent, úgy lent”, tehát az ég mintája szimbolizálja a földi mintát is, így teremtve közöttük kapcsolatot. Ilyen minta csak egy van, egy pillanat nem ismétlődik meg kétszer, mint ahogy egy adott csillagállás sem. Így ha az emberek horoszkópját nézzük, abból is mindenkié teljesen különböző, két egyforma egyszerűen nincs!!! Teljesen tévesek azok a leírások, amelyek az embereket 12 egyforma csoportba próbálják besorolni, és állítólagos „napi horoszkóp elemzésekkel” álltatni. Ezek a leírások inkább szórakoztató jellegűek, és ha komolyan vesszük őket, akkor inkább az asztrológia komolyságát csökkentik, semmit hasznos információkkal szolgálnának.
 Egyszer egy televíziós csatorna felkért, hogy a 12 jegy nyári szerelmi történetét mondjam el. Nem fogadtam el a felkérést, mert ilyet nem lehet általánosítani. Kizárólag a Nap állásából nem mondható meg, hogy kinek milyen szerelmi eseményei lesznek a nyáron, de más hasonlót sem. A Nap jegye csak egy kiragadott részlete a horoszkópnak, annál egy képlet sokkal de sokkal bonyolultabb, ráadásul minden jegy, pl. a kos, bika stb. is 30 fokot tesz ki egy képletben. Nem mindegy, hogy valaki január 20-án született vízöntő, vagy február 20-án született vízöntő. Pedig a Nap jegye vízöntő mindkettőnek. Ha ezt a felkérést valaki elvállalta, ott mondott valamit, és ezt egy néző komolyan vette, az bizony csalódhatott. És miben? Hát persze hogy az asztrológiában, mondván „ez nem működik”, ez „kitaláció”. De ha az illetőnek egy bepontosított, tehát személyre szóló képletéből mondták volna el, hogy mi vár rá a nyáron, akkor valószínűleg nagyobb találati arányt tapasztalt volna. Hangsúlyozom, bepontosított képlet, óra-perc pontosságú, és nem bemondott adatokkal elemzett. A születési időben ugyanis pár perc eltérés már az aszcendens elmozdulását hozhatja, vagy 4 perc eltérés a születési időben egy évvel módosíthatja az éves előrejelzés pontosságát. Ha a Nap jegyből mindent ki lehetne önmagában olvasni, akkor 12 fajta ember létezne, lenne például 12 éves és 40 éves kos. Milyen egyszerű lenne a boltban vásárolnunk, pl. kabátot egy 10 éves bikának!
 A minap a kezembe került egy horoszkóp, amelyik valamelyik újság közepéből „nézett rám”. Mozart képlete volt, és egy kolléganő elemezte írásban. Végigolvasván több tényezőben nem értettem vele egyet, de abban végképp nem, hogy Mozart kereken 20 órakor született. Ez ugyanis nagyon ritka, hogy valaki kerek órakor születik. A halálának idejére bepontosítva a képletet 19 óra 38 perc születési időt kaptam, amely után a leírtak kicsit sem egyeztek a valósággal. Tény, hogy kis esély volt arra, hogy valaki ezt a képletet leellenőrzi, de ismét csak az asztrológia komolyságán esett csorba. 
 Ha a rádióban azt hallom, hogy „válassza ki az Önnek megfelelő horoszkóp-szolgáltatást”, akkor már másik csatornára kapcsolok. Ha az egyik szolgáltatás nem tetszik, válasszam a másikat? És miért a rádió „boszorkánya” küldi el SMS-ben azt a valamit? Boszorkánynak kell lenni az asztrológiához, vagy ahhoz kell talán, hogy annyi badarságot kitaláljunk? Már bocsánat!
 Vannak jó asztrológiai leírások. Néhány kolléga igen hasznos általános tudnivalót közöl a lapokban, értékes, hasznos tudnivalókkal. Itt kizárólag általános, mindenkit érintő hatásokra gondolok. Azt viszont meg kell érteni, hogy az általános tényezők az egyén „szűrőjén„ keresztül értelmezhetők csak, egy személyes képlet elemzésén keresztül. 
Nagyon sok kételkedőt meg lehetne győzni az asztrológia komoly voltáról, ha egyszer komolyan vennénk. Felvállalhatnánk, hogy működik, és nem is kicsit működik. Sok komoly gondot, betegséget, lelki szenvedést, balesetet stb. tudnánk megelőzni, elhárítani, ha nem szórakozásnak, hanem tudománynak könyvelnénk el. Ha őseinknek működött, nekünk miért ne működne? Nem boszorkányság kell az asztrológiához, hanem komolyság és némi tisztelet, amelynek manapság igencsak híján vagyunk. 
Arra kérem a kedves olvasót, hogy amennyiben segítséget szeretne kapni az életéhez, forduljon asztrológushoz elemzésért. Ha pedig szórakozni szeretne, akkor olvassa a szórakoztató újságok „horoszkóp” rovatait, de ne vegye azt teljesen komolyan! 

vissza