Megközelíthetőség

2023. augusztus 21-től rendelőnk címe:

1131 Budapest, Göncöl utca 28-30.

Megközelíthetőség (a rendelő bejárata a park, illetve a Bárka utca felől van):

105-ös, 120-as, 210-es autóbusz: Cziffra György park megálló

Háziorvosi rendelő térkép

Bach-virágterápia

A Bach-virágterápiás gyógyító rendszert Edward Bach angol orvos dolgozta ki a múlt század 30-as éveiben. A klasszikus homeopátiánál egyszerűbb és mindenki számára elérhető terápiát akart kidolgozni. A mező növényeiből készített kivonatokat és azzal gyógyította betegeit, hatalmas sikerrel. Munkájában felhasználta a Szignatúra-tant, amit már a középkori orvosok, mint pl. Paracelsus is leírtak. Az elv kimondja, hogy a növények valamihez való hasonlatossága meghatározza orvosi rendeltetésüket. Tisztánlátó képességeit felhasználva 38 gyógyírt és egy keveréket állított elő, melyek meghatározott lelkiállapotok, Pl: félelem, önértékelési nehézség stb. kezelésére használhatóak.

Már a modern fizika is kimondja, hogy anyag nincs, csak rezgés létezik. Mindannyian „rezgésből” állunk, a testünk ennek az energetikai mezőnek a középső, „besűrűsödött” része.

A testet hét, a csakráknak- a testben lévő energiaközpontoknak- megfelelő aura- réteg veszi körül. A testen kívül ebben az energiamezőben raktározódnak azok az élmények, hatások, pozitív vagy negatív érzelmi minták, melyek befolyásolnak bennünket. Ha az energiamezőben negatív hatások, torzulások keletkeznek és ezek nincsenek feloldva, akkor a testre, a belső besűrűsödött rétegre kivetülve betegséget hozhatnak létre. Ez bizonyítja az érzelmek, gondolatok szerepét a betegségek kialakulásában.

A hagyományos gyógyászat materialista szemléletű, a testet kezeli és nem veszi figyelembe, hogy az ember egy „érző” lény. Így a betegségek oki kezelését nem végzi el, csak a kivetült tünetek elfedését szolgálja. A gyógyszerekre szükség van, ha már a betegség testi szinten megjelent, de szükséges egy „oki” terápia is, amely a kóros rezgésminta, a kóros érzelem átírását elvégzi.

A rezgésterápiák, mint amilyen pl. a homeopátia, a Bach-virágterápia stb. megfelelően alkalmazva ezt tudja feloldani.

A Bach-esszenciák alkalmazása több módon történhet. Tapasztalati alapon adva is jók a hatások, de izomteszteléssel az adatott problémához, az adott személyhez legmegfelelőbb kombináció állítható elő. Így, ha érzelmi gondról van szó, az meg tud oldódni a szer beszedése után, ha már testiről, akkor az érzelmi háttér feloldása képes a testi tünet megszüntetésére. Egy adott probléma mögött mindenkinél több érzelem együttese áll és két ember nincs, akinél ezek azonosak lennének. A fent leírt módszer azonban teljességgel alkalmas az egyedi eltérések feltárására és meggyógyítására.