Megközelíthetőség

2023. augusztus 21-től rendelőnk címe:

1131 Budapest, Göncöl utca 28-30.

Megközelíthetőség (a rendelő bejárata a park, illetve a Bárka utca felől van):

105-ös, 120-as, 210-es autóbusz: Cziffra György park megálló

Háziorvosi rendelő térkép

Agykontroll

Az Agykontroll tanfolyam elvégzését nem véletlenül ajánlom mindenkinek. Több ízben elvégeztem, számos továbbképzésen vettem részt, és mindig tudtam újat tanulni. Sikereimből már kisebb kötetre valót tudnék írni.

Az Agykontroll egy önfejlesztő módszer. Úgy is mondhatnám, hogy a meditáció modern formája. Amellett, hogy megtanít relaxálni, meditálni, még számos olyan technikát is megtanulhatunk a négy napos tanfolyamon, amivel kérdéseket tehetünk fel tudatalattinknak, megérthetjük elménk mélyebb részét, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, okosabbak lehetünk. Ezzel csak néhányat soroltam fel abból a hatalmas haszonból, amit magunknak tehetünk ennek a módszernek a megismerésével és használatával. Amikor megszületünk, egészen három éves korunkig, agyunk a théta agyfrekvencián működik. (Közismert, hogy az agy frekvenciáját EEG-vel, elektroencefalográffal lehet mérni.) Ebben az időszakban hatalmas gyorsasággal tanulunk. Ha végiggondoljuk, hogy a gyermek három éves koráig milyen fejlődésen megy át, akkor ez teljesen érthető. Négy és hét éves korunk között agyunk delta frekvencián működik, ami 4-7 Hz-nek felel meg. Még ilyenkor is nagyon fogékony az agy. Felnőtt ember ilyen frekvenciát kizárólag mélyalvásban ér el. Hét és tizennégy éves korunk között működünk alfa szinten, ami felnőtt embernél az álmodás frekvenciájának felel meg. Ennél idősebb ember már a 14 Hz fölötti, béta frekvenciával "rezegteti agyát", ami már korántsem olyan fogékony állapot. A felnőttkori alvás u.n. "REM" fázisaiban, ami a gyors szemmozgás fázisát jeleni angol rövidítésből, jelentkeznek az álmok. Agyunk ilyenkor kerül kapcsolatba a mély, tudatalatti területtel. Ez az alfa tartomány nagyon jelentős életünkben. Habár az ébrenlét állapotában is minimális időszakokra megtapasztalhatjuk az alfa tartomány előnyeit, ilyen állapotba csak akkor kerülünk, ha elmerengünk, vagy ha álmodunk. A meditációnak éppen az a lényege, hogy tudatosan, szánt szándékkal visszük le agyunk rezgését az alfa, 7-14 Hz közötti tartományba. Mi ennek az előnye? Nagyon is sok. Kipihentebbek, nyugodtabbak, összeszedettebbek leszünk, vérnyomásunk, anyagcserénk csökken, megnő a szervezet endorfin (boldogság-hormon) szintje stb., hogy csak néhányat említsek a pozitív hatások közül. Ahogy a tapasztalat mutatja, egy negyed órás meditáció, pihentségi fokot tekintve több órás alvásnak felel meg. Ugyanis ez az a szint, ami tényleg regenerál. Alvás közben csak időszakosan vagyunk alfa tartományban, míg meditációban folyamatosan. (Persze mélyebbre is mehetünk, de közben végig tudatunknál vagyunk.)

Éber állapotban tudatos elménket használjuk. Tudatos elménk az egész elmének csak mindegy 1-2 %-a, a többi a nem tudatos, vagy tudatalatti rész. Ezt a hatalmas területet, amely értelem szerint 98-99 %, amit nem használunk, vagy csak kis mértékben. Ez a tudatalatti terület hatalmas információk tárháza. Benne van minden, amit valaha megéltünk, amit felvállaltunk. A jók és rosszak is. A tudatalattiban minták vannak, melyek folyamatosan befolyásolják életünket. A tudatalatti hatalom. Tudatosan megváltozni nem lehet, csak a tudatalatti minta átírásával, megváltoztatásával. Ehhez remek módszer a meditáció, mert így éppen ahhoz a tárházhoz jutunk el, ahol a megoldásra váró problémáink vannak. Ennek térképe a horoszkóp, és az itt rejtőző tartalmakhoz tudunk alfa szinten hozzáférni. A meditáció tehát lelki szinten ható módszer. Sok munkahely hatalmas erőforrásokat mozgat meg kollégái kommunikációs- vagy eladástechnikai fejlesztésére. Ezek a technikák ideig-óráig működnek, de tovább nem. Hogy mi ennek az oka? Egyszerűen az, hogy vészhelyzetben, stresszhatások idején a tudatalatti kapcsol be, és az ott rögzült minták aktiválódnak. Hiába tudja valaki, hogy ilyenkor hogyan kellene tudatosan viselkednie, egyszerűen képtelen rá. Ha viszont Agykontrollt végzett, és a tudatalatti rész átírt viselkedésmintája jön elő, akkor nyert ügye van az illetőnek. Az Agykontrollt José Silva, mexikói származású texasi férfi fejlesztette ki a múlt század közepén. A módszer azóta világszerte elterjedt, Magyarországra 1989-ben jutott el. Silva a múlt század közepén kezdte vizsgálni az elme működését, méghozzá azért, hogy tíz gyermekének segítsen a tanulásban. Kifejlesztett egy speciális meditációs rendszert, különféle egyszerűen használható technikákkal. A módszer olyan szinten működött, hogy később csoportok részére is oktathatóvá vált. Azóta több millió ember élvezheti az Agykontroll áldásait világszerte.

Az Agykontrollnak semmi köze a valláshoz, mindenki megtanulhatja és gyakorolhatja hitrendszerétől függetlenül. Egyensúlyt teremt a jobb- és bal agyfélteke, a tudatos- és tudatalatti rész között, segít elménk mélyét jobban kihasználni. Segítségével, és a tanfolyamon megtanulható egyszerű módszerekkel kérdezhetünk saját tudatalattinktól, útmutatásért folyamodhatunk, álmot kérhetünk problémáink megoldásához, szubjektív kommunikáció útján segíthetünk másoknak és magunknak, gyógyítási módszereket tudhatunk meg, fokozhatjuk tanulási kapacitásunkat, és írhatnám a végtelenségig. Életünket a gondolatok irányítják, mivel a gondolat teremtő erővel bír. Ha sokszor gondolunk valamire, legyen az jó vagy rossz, az megvalósul hittől és horoszkóptól függetlenül. Ez a teremtés, nem más. Csak az a baj, ha rosszra gondolunk, az is hamarosan kopogtat az ajtón. Az Agykontroll megtanít pozitívan gondolkozni. Hát nem lenne nagyszerű, ha egy olyan módszer lenne a kezünkben, amivel egyedül, mástól függetlenül, mindig és mindenkor meg tudnánk oldani problémáinkat? Ha olyan segítség lenne velünk a nap 24 órájában, amit bárhol és bármikor elővehetünk, ha szükségünk van rá? Megnyugtatok mindenkit, az Agykontroll ilyen segítség. Ezt a sok-sok tanfolyamot végzett tanusíthatja. 14 éves kortól elvégezhetjük a felnőtt tanfolyamot, és iskolás kortól a gyermek tanfolyamot. Remélem egyszer kötelező tárgy lesz az iskolákban. Aki még nem tapasztalta meg ennek a fantasztikus módszernek az előnyeit, amelyet Agykontrollnak nevezünk, akkor kérem ne halogassa sokáig. Garantáltan senki sem fogja megbánni, vagy agykontrollos pozitív megfogalmazásban: mindenki garantáltan élvezni fogja.