Megközelíthetőség

2023. augusztus 21-től rendelőnk címe:

1131 Budapest, Göncöl utca 28-30.

Megközelíthetőség (a rendelő bejárata a park, illetve a Bárka utca felől van):

105-ös, 120-as, 210-es autóbusz: Cziffra György park megálló

Háziorvosi rendelő térkép

Homeopátia

Mindig döbbenettel hallok olyan beszólásokat, olvasok olyan írásokat, amelyek a homeopátiát igyekeznek lejáratni. Teszik ezt sok esetben olyan emberek, akik adott esetben egy másik szakterület hozzáértői, sokszor orvosok vagy biológusok, de fogalmuk sincsen a homeopátiáról.

Véleményük persze van, nem is átlagos, hanem durva és bántó módon szidalmaznak egy olyan tudományt, amihez nem értenek. Még a fáradtságot sem veszik maguknak ahhoz, hogy megtanulják, elmélyüljenek benne. Félinformációkból vagy laikusoknak szóló magyarázatokból próbálnak messzemenő következtetéseket levonni, de ezzel nem a homeopátiát, hanem saját magukat járatják le.

Hasonló a helyzet az asztrológiával. A napilapok számos szórakoztató jellegű írást közölnek le, ami a hétköznapi embernek mulatságosak, de kevés közük van az igazságoz. Ha ezekből az írásokból szeretnénk komoly történéseket megjósolni magunk vagy mások számára, akkor igencsak csalódni fogunk. Az asztrológia, a homeopátiához hasonlóan egy igen bonyolult és komoly tudomány, melyeknek lehetőségei végtelenek. Az, hogy ki mennyit tud belőlük kihozni, mennyit tud maga és mások érdekében felhasználni, az csak a gyakorlat, tapasztalat és az intuitív képesség függvénye. Hallottam már becsmérlő szavakat asztrológus szájából is, aki ahelyett, hogy bevallotta volna gyakorlatlanságát, inkább becsmérelte az asztrológiát, ahelyett, hogy beismerte volna, hogy elakadt, nem tud tovább lépni, mert onnan már nem érti az egészet. Sarlatánok mindig is voltak és lesznek is, de hogy valaki miért éppen egy ilyen személy „martaléka” lesz, annak inkább már karmikus okai lehetnek. Lehet, hogy előző életében ő csapott e valakit és most csak visszakapja.

A világban minden rezgés, ezt már az iskolában is megtanultuk. Ennek ellenére csak az anyagot látjuk, mert szemünk, műszereinek egy része csak ezt képes felfogni. Kevesen látják felnőtt korukra az aurát, az élőlényeket körülvevő energiamezőt, pedig gyerekként ez természetes volt számunkra.  A „mama, piros a bácsi feje” kijelentéseinket, „ugyan már, ne butáskodj” kijelentésekkel szüleink leszólták, azután szépen lassan elfelejtettük az egészet. Belemerültünk, beleragadtunk az anyagba, az anyagot kezeljük anyagi módszerekkel. Egyre komolyabb biokémiai módszereket, egyre bonyolultabb folyamatokat ismerünk meg anyagi szinten és úgy kezeljük betegeinket. Okos elmék, nagy tudású emberek töltik drága idejüket azzal, hogy egy olyan úton haladjanak, ami nem a jó irányba visz, hanem csak az anyag egyre nagyobb mélységeibe. Keressük a betegségek okát, csak éppen rossz helyen. Az ugyanis máshol van! A betegünk vagy meggyógyul, vagy nem, komolyabb bajból legtöbbször nem. A gyógyszerek kellenek, de az a gyógyszer, amely csak fenntart egy állapotot ha beveszik, valójában nem gyógyszer, csak szinten tartó eszköz, így önmagában nem lehet elég.

Valaminek mégis kell lenni, ami igazi gyógyszer. Az Univerzum nem tehetett minket egy Föld nevű bolygóra úgy, hogy nem adott igazi gyógyszereket nekünk. Kell, hogy legyen valami, mert elődeink is magas kort értek meg gyógyszerek nélkül. Ha azonban az újraszületés elméletét is végiggondoljuk, akkor azok az elődök mi magunk voltunk.